21 nov 2012

Fletcher zet Facebook in voor oudere gasten

Fletcher maakt handig gebruik van de behoefte van oudere gasten om via Facebook contact te houden met onder andere kleinkinderen. In het Facebook-arrangement krijgen de gasten een tweedaagse cursus inclusief overnachting. Tot nu toe hebben zich 12 cursisten aangemeld.

Fletcher biedt het Facebook-arrangement zowel in de driesterrenhotels als in de viersterrenhotels aan. Het arrangement bevat twee overnachtingen, twee keer een ontbijtbuffet, twee keer diner en een complete cursus met professionele begeleiding en gebruik van computers.
De 24-jarige social media-specialist Laura Arends geeft de cursus. Zij heeft het idee hiertoe tijdens haar sollicatie bij de hotelketen aangedragen. Ze leert de senioren onder andere hoe ze een profiel kunnen aanmaken, zichzelf kunnen beschrijven, foto’s kunnen toevoegen en vrienden kunnen maken.

Strategie?
Fletcher Hotels heeft onder haar vaste gasten veel senioren.  De hotelketen benadert hen tot nu toe vooral via print. Het is volgens een woordvoerder niet de bedoeling hen voortaan meer online te gaan benaderen. Het Facebook-arrangement heeft wel gezorgd voor veel free publicity.

7.1 miljoen gebruikers
Nederland telt inmiddels ruim 7.1 miljoen Facebook-gebruikers. Alleen al het laatste jaar is het aantal gebruikers in Nederland met 42 procent gestegen. Nederland neemt daarmee de 28e plek in van landen met het grootste aantal gebruikers, in absolute zin.

Bron: Fletcher Hotels

José Mast

Over de Auteur

naam:
bedrijf:

Over het artikel

datum:
21-nov-2012
categorie:
tags:
, ,

Blijf op de hoogte met onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op: