04 dec 2012

Mantelzorg als verkoopargument voor zorgpolis

Steeds meer zorgverzekeraars hebben oog voor mantelzorgers, een rol die vooral vijftigplussers vervullen. Voor hen zijn niet alleen ziekte en zorg bepalend voor de keuze van een zorgverzekeraar. 

Zorgverzekeraar Menzis biedt de meest uitgebreide vergoedingen voor mantelzorgers. Dit blijkt uit onderzoek door de Consumentenbond onder onder alle zorgverzekeraars in Nederland, in opdracht van mantelzorgersorganisatie Mezzo. Mezzo heeft op basis hiervan een mantelzorgvergelijker gepubliceerd. Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers.

Verlichten van de last
Vergoedingen voor mantelzorgers komen alleen voor in het aanvullende pakket, niet in de basisverzekering. Zorgverzekeraars die oog hebben voor mantelzorgers, vergoeden veelal ‘vervangende mantelzorg’ zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Een aantal zorgverzekeraars biedt ook een vergoeding van de mantelzorgmakelaar, die regeltaken van mantelzorgers overneemt. Sommigen vergoeden respijtarrangementen. Alleen Menzis vergoedt de mantelzorgcursus, waarin de mantelzorger bewust leert omgaan met het stellen van grenzen.

Bron: Mezzo

José Mast

Over de Auteur

naam:
bedrijf:

Over het artikel

datum:
4-dec-2012
categorie:
tags:
, ,

Blijf op de hoogte met onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op: