06 dec 2012

Polissen voor ouderen worden leeftijdsneutraal aangeprezen

Veel zorgverzekeraars bieden voor het komend jaar weer aanvullende polissen voor vijftigplussers aan onder de naam Vitaalpakket, Actief- of Pluspolis. Het woord oudere of senior wordt zorgvuldig gemeden.

Woorden als senioren, ouderen of vijftigplus komen in de namen van deze aanvullende verzekeringen niet voor. ‘Onze ervaring is dat onze doelgroep niet op termen als ‘senior’ of ‘oud’ afkomt’, zegt directeur Liane den Haan van de ANBO, met 200.000 leden de grootste ouderenorganisatie. ‘Die voelen zich niet oud en willen daar liever niet mee geassocieerd worden.’

Levensfase
Dat neemt niet weg dat ouderen wèl geïnteresseerd zijn in een aanvullende verzekering, die rekening houdt met hun levensfase. ANBO heeft dit jaar met vijftien verzekeraars collectieve contracten afgesloten, die leden een prijsvoordeel geven van vijf tot ruim zeventien procent.

Compleet pakket
‘Die percentages relativeren we altijd een beetje’, zegt Liane den Haan. ‘Uiteindelijk gaat het om het bedrag dat mensen moeten betalen en wat ze ervoor terugkrijgen. We vinden het heel belangrijk dat voorzieningen voor ouderen die uit het basispakket verdwijnen, weer terugkomen in de aanvullende verzekeringen die we aanbieden.’
Dat was vorig jaar het geval met de dieetadvisering, maar die keert in 2013 weer terug in het basispakket. Volgend jaar verdwijnen bepaalde loophulpmiddelen, zoals de rollator uit het basispakket. Voor gehoortoestellen wordt een eigen bijdrage geïntroduceerd.

Voordelen van speciale aanvullende verzekeringen voor vijftigplussers:

  • Ze vergoeden jaarlijks gratis een gezondheidscheck. Daar maken de deelnemers vaak gebruik van.
  • Ze hebben een uitgebreide dekking voor fysiotherapie.
  • Ze geven korting op lidmaatschappen van bijvoorbeeld een ouderenbond of een patiëntenvereniging.
  • Ze gieden extra dekking voor hoortoestellen, brillen of lenzen.
  • Ze bieden programma’s aan om een gezonde leefwijze te bevorderen. Denk daarbij aan het beschikbaar stellen van een hartslagmeter, het stimuleren van nordic walking, informatie om gezond te eten of deelname aan een golfclinic.

Bron: Plus Online

José Mast

Over de Auteur

naam:
bedrijf:

Over het artikel

datum:
6-dec-2012
categorie:
tags:
,

Blijf op de hoogte met onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op: