03 mei 2017

Alle babyboomers op een e-bike!

Er zijn al heel wat babyboomers die er een hebben aangeschaft, maar er zijn er ook nog heel veel die hun gewone fiets nog níet hebben ingeruild voor een e-bike. Met deze argumenten kunnen marketeers ook deze 50-plussers misschien overtuigen.

Babyboomers en senioren die nog geen e-bike bezitten, zien vaak het nut niet in van een fiets die hen ‘een duwtje in de rug geeft’ bij tegenwind. Wat ook mogelijk is: ze zijn allang gestopt met fietsen, omdat hen dat te zwaar werd. Tijd om ook deze 50-plussers over te halen tot het e-fietsen. Daarbij kunnen de volgende argumenten helpen…

Een e-bike houd je gezond. Wie gestopt is met fietsen omdat het te zwaar werd, kan op een e-bike zelfs met tegenwind tegen steile hellingen op. Op een makkelijk traject kun je natuurlijk nog wel zelf fietsen, waarmee je je beenspieren versterkt, je gewicht onder controle kunt houden en je hart en bloedvaten gezond. Bovendien zijn mensen die regelmatig fietsen lekker fit. Een e-bike maakt fietsen weer mogelijk!

In balans. Houd je roer recht! Mensen die vaak fietsen hebben een beter evenwicht. Dat is belangrijk, want een goede balans helpt valpartijen – en alle ellende van dien – voorkomen. Fietsen is dus best belangrijk als je niet meer zo jong bent. En tegelijk is dan een fiets met trapondersteuning – oftewel een e-bike – ideaal.

Lichaamsbeweging na letsel of ziekte. Als je net hersteld bent na een ongeluk of van een ziekte, is sporten (bijvoorbeeld in een sportschool) vaak te zwaar. Een e-bike biedt de mogelijkheid om toch weer te gaan bewegen en stapsgewijs op krachten te komen.

Aardig voor botten en gewrichten. Naast zwemmen en yoga, is fietsen een trainingsvorm die de botten en gewrichten niet sterk belast. Een e-bike is extra ‘aardig’ voor botten en gewrichten. Best belangrijk als je bijvoorbeeld reumatoïde artritis of artrose hebt.

Ideaal voor fietsen in groepsverband. Met de kinderen en kleinkinderen een fietstocht maken? Met een e-bike houd je de snellere fietsers makkelijk bij! Dat geldt ook als je met vrienden of kennissen een dagje gaat fietsen: de een heeft nu eenmaal meer kracht in de benen en meer uithoudingsvermogen dan de ander…

Makkelijk de heuvel op. Een e-bike geeft de gebruiker de vrijheid en flexibiliteit om naar wens de trapondersteuning te gebruiken. Je fietst op eigen kracht wanneer je dat wilt en schakelt de elektrische motor pas in als je iets makkelijker tegen een heuvel op wil fietsen of als er een stevig tegenwindje staat.

Weg uit het buitengebied. Voor mensen die in een buitenwijk of op het platteland wonen, geldt dat de winkels en andere voorzieningen meestal niet om de hoek zijn. Een e-bike helpt om makkelijk van A naar B te komen. Ideaal dus voor de dagelijkse boodschappen of om even gezellig naar de markt te gaan.

Een meditatieve ervaring. Fietsen met elektrische trapondersteuning maakt van het fietsen een bijzondere ervaring, die sommigen zelfs meditatief noemen. Je hoeft niet volkomen buiten adem te raken en geen stress te hebben dat je anderen niet kunt bijhouden. Je kunt daardoor meer genieten van de mooie omgeving.

Een e-bike kit is voordelig. Vooral voor mensen voor wie een kant-en-klare e-bike te duur is, zijn e-bike kits de oplossing. Daarmee bouw je je eigen fiets om tot een fiets met trapondersteuning.

CONCLUSIE
Voor makers en distributeurs van e-bikes en e-bike-kits is er nog steeds een enorm grote potentiële klandizie. Het belangrijkste ‘selling point’ voor fietsen met trapondersteuning is dat een e-bike de babyboomer – die nu eenmaal een dagje ouder wordt – helpt om zo lang mogelijk actief en gezond te blijven.

 

 

Joop Koopman

Blijf op de hoogte met onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Volg ons ook op: